Irska voditeljica vijesti Aydin Kennedy preminula je nedugo nakon što je na društvenim mrežama objavila kako ima neizlječivu bolest i zamolila ljude da “prate” njezinu djecu.

Aiden Kennedy je provela tjedne u bolnici gdje je primila 12 transfuzija krvi nakon čega je u petak objavila na društvenim mrežama kako ide kući umrijeti. Na Twitteru je podijelila svoju fotografiju na kojoj prima krv i napisala:

19 dan u bolnici – pomolite se za mene. Bog blagoslovio one koji daju krv, ja sam na 12. transfuziji i ne mogu vjerovati da bi itko bio tako ljubazan i nesebičan. U osnovi idem kući umrijeti, ali primam palijativnu skrb. Djeca to znaju. Ako ih sretnete budite ljubazni prema njima? Oni su najljubaznija i najslađa djeca.”

Aiden Kennedy bila je izuzetno popularana voditeljica UTV Newsa, a umrla je u 43 godini zbog neizlječive bolesti.

Glasnogovornik njezinog bivšeg poslodavca objavio je izjavu u kojoj je opisuje kao talentiranu novinarku i izražava suosjećanje s njezinom obitelji.

Obitelj UTV-a duboko je ožalošćena smrću svoje bivše kolegice i prijateljice Aiden Kennedy. Istinski talentirana novinarka, provela je puno godina na UTV-u, donoseći gledateljima priče iz cijele Sjeverne Irske.”

Iza Aidin je ostalo dvoje djece Jacob i Eve i njezini roditelji Noel Maura.

Aidin je bila jedno od četvero braće i sestara i četvrta koja je u obitelji umrla mlada.

U razgovoru za Belfast Telegraph 2019. ispričala je o tragedijama koje su zadesile njezinu braću i sestru. Naime, njezina sestra Fiona 2016. umrla je od raka. Godinu prije njezin voljeni mlađi brat Dara preminuo je od tumora na mozgu.

Aydin je rekla: “Odrastala sam u Belfastu. Moj otac je bio inženjer, moja majka je bila učiteljica. Moja sestra Fiona i brat Dara umrli su posljednjih godina. Fiona je imala 44 godine, a Dara 35 godina. Bili su moji najbolji prijatelji. Imala sam još jednog brata, Roryja, koji je poginuo u prometnoj nesreći u dobi od jedne godine. Moja majka Maura i otac Noel su najjači i najdraži ljudi koje poznajem. Bili smo vrlo bliska obitelj. Toliko su propatili, izgubili troje djece, ali zabavni su, puni ljubavi i podrške i uživaju u svemu što život nudi. Divim se njihovom odnosu prema životu.”