Oko ove slike se Hrvati već dva dana svađaju! “Tko god kaže bijeli/crveni treba vratit dozvolu…”

Izvor: Facebook

Što vi mislite koji automobil ima prednost?

Punoljetni Hrvati puna se dva dana svađaju oko slike dva automobila na raskrižju. Situacija je kristalno jasna – bijeli automobil skreće lijevo i ima trokut, dok crveni auto ide ravno i ima znak STOP.

Čitajući more komentara na Facebooku, točnije, popularnoj stranici Prometne zgode i nezgode vrlo lako se dobije dojam kako i crveni i bijeli automobil imaju prednost. Apsolutno se nitko oko ovoga složiti ne može.

I to ne samo “obični civili”, već i stručnjaci! Kako prenosi 24sata, autoškole navode kako je pravo prednosti ima crveni automobil, dok prometni vještak Goran Husinec navodi kako prednost ima bijeli automobil.

Kako je objasnio za portal 24sata, “naravno da bijeli ima prednost. Crveni ima znak STOP i on mora stajati na znaku STOP. Međutim, i jedan i drugi vozač moraju paziti jedan na drugoga da ne bi došlo do zabune“.

Dakle ako je bijeli auto u raskrižju i skreće lijevo, crveni ga mora propustiti u tom raskrižju. Pravilo sa zadržavanjem smjera kretanja u ovom slučaju ne vrijedi“, nadodao je.

Ipak, ni to nije dovoljno velikom broju ljudi, pa i dalje navode kako crveni automobil ima pravo prednosti. Što vi mislite?