Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je kako nema osnova za sumnju da je smrt Mateja Periša (27) posljedica bilo kakvog nasilja, dok je toksikološka analiza utvrdila prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisutnost etil alkohola.

Uz toksikološku analizu koja je utvrdila prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisutnost etil alkohola, napravljena je i analiza kose koja je identificirala kokain i benzoilekgonin u tragovima, priopćilo je beogradsko Tužilaštvo, navodeći kako su vještačenje obavila tri vještaka liječnika specijalista sudske medicine.

“Tijelo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promjena. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava osoba koje su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz obavljene provjere i obdukcijski nalaz, ne ukazuju da je njegova smrt povezana s bilo kakvim oblikom nasilja,” priopćilo je Tužilaštvo iz Beograda.

Tako je epilog smrti mladog Splićanina koji je otišao dočekati Novu godinu u Beograd, poznat nakon mjeseci potrage i agonije njegovih članova obitelji. Epilog kakav nitko nije očekivao kada je grupa mladića krenula iskusiti zabavu preko granice u grad koji je na glasu po najboljoj zabavi.