Objavila je to na svom Twitteru saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, podsjećajući kako je upravo tu izjavio dao prije nekoliko dana hrvatski premijer Andrej Plenković.

Vidović Krišto navodi kako je Plenković svoju izjavu potkrijepio niskom stopom nezaposlenosti navodno dobrim rejtingom Hrvatske kod međunarodnih investitora.

Prije 33 godine, Erich Honecker, šef države i komunističke partije DDR-a, izjavio je da je stanje u njegovoj državi odlično. Po njemu je DDR 1989. bila jedna od deset najrazvijenih država svijeta. U trenutku dok je to Honecker izgovarao, desetine tisuća građana DDR-a bježalo je na zapad skrivajući se u Veleposlanstvima zapadne Njemačke u Pragu i Budimpešti, DDR je bio pred platežnim kolapsom, okoliš se uništavao. Honecker je 3 tjedna nakon tih apsurdnih izjava smijenjen a nakon nekoliko mjeseci, od strane svojih dojučerašnjih drugova uhićen i pritvoren,” navela je saborska zastupnica primjer čovjeka koji je svoju državu vidio uspješnom i punom blagostanja iako su stvari bile potpuno drugačije.

A, onda se vratila u hrvatsku stvarnost navodeći:

“Plenković očigledno misli da obitelji napuštaju Hrvatsku iz avanturističkih razloga. Slavonci su krvlju branili Hrvatsku, a sada moraju odlaziti u Irsku i Njemačku da bi preživjeli. Osim nedostatka radnih mjesta uslijed lošeg stanja gospodarstva, cijeli sustav je postavljen nepravedno i destruktivno da od njega imaju koristi samo uske skupine moćnika, a većina ljudi sastavlja kraj s krajem. Za ovo stanje nisu krivi građani, već vladajuće kaste koje su zadužene za funkcioniranje državnog sustava.

Umirovljenici imaju jednaku mirovinu kao i prije 3 godine, ali su u međuvremenu osnovne životne namirnice porasle između 50 i 80 posto. Pita li se Plenković koko žive umirovljenici? Pita li se Plenković kako žive obitelji? Kako žive državni službenici? Kako žive policajci? Kako žive učitelji?

Kada se naručujete na specijalistički pregled čekate nekada i dulje od 12 mjeseci, ali istovremeno doznajemo da država isplaćuje stotine milijuna kuna odabranim privatnicima za usluge korištenja medecinskih aparata, koje država može kupiti za 10 posto vrijednosti od onoga što plaća tim tvrtkama. Politički moćnici jednostavno vrijeđaju inteligenciju svojih građana.”

Upitala se je li ovo način ponižavanja hrvatskih građana koji prema navedenoj tvrdnji, kako navodi, žive dobro, a toga nisu svjesni.

Potražili smo izjavu premijera Andreja Plenkovića, no mediji je očito nisu zabilježili.