Četnici su svoje “okupljanje” imali u ožujku 2019. godine, a da ima pravde trunuli bi do kraja vremena u zatvoru, a ne 5 mjeseci

Žalbeno vijeće Suda BiH danas je donijelo presudu kojom su četnici Dušan Sladojević, Slavko Aleksić i Risto Lečić osuđeni na po pet mjeseci zatvora za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada i okoline u ožujku 2019. godine.

U nepravosnažnoj predsudi koju je danas izrekla sutkinja Azra Miletić, Žalbeno vijeće je utvrdilo da su svojim aktivnostima na skupu “Ravnogoraca” u Višegradu Sladojević, Aleksić i Lečić veličali četnički pokret i Dražu Mihailovića, te pjevajući pjesme koje u svom tekstu pozivaju na prijetnju i nasilje, počinili kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, objavio je bh. medij Detektor.ba.

POVEZANO

Suđenje u ovome predmetu počelo je u srpnju prošle godine, a prvostupanjskom presudom iz prosinca 2021. godine Sud BiH oslobodio ih je optužbe da su se u jutarnjim satima 10. ožujka 2019. godine, u organizaciji višegradskog opštinskog odbora “Ravnogorskog pokreta” okupili na Trgu palih boraca u Višegrad, u uniformama i zastavama, da bi potom vozilima otišli na lokalitet Dobrunske rijeke poznat kao “Draževina”.