Ivošević je, podsjećamo, kazao kako će se novinarki Slobodne Dalmacije “napiti krvi”

Optužno vijeće Općinskog suda u Splitu potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića (32) zbog prijetnje novinarki Slobodne Dalmacije.

Optužnica koja je dovela do ostavki Ivoševića, ali i gradonačelnika Ivice Puljka, te novih izbora u Splitu, potvrđena je 29. travnja, doznaje se na sudu.

Ivoševiću se, podsjećamo, na teret stavlja da je 6. veljače oko 19.30 sati, a kako bi izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, putem telefona zaprijetio urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije.

POVEZANO

Nakon verbalne rasprave poručio joj je “da će im se napiti krvi”.

Strah i uznemirenost

U optužnici stoji kako se osnovano sumnja da je novinarka, te riječi prenijela svojoj kolegici i glavnoj urednici, te izvršnoj urednici što je kod njih izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

Smatra se kako je Ivošević bio nezadovoljan pisanjem tog dnevnog lista o njegovom radu na mjestu zamjenika gradonačelnika, ali i o sadržaju objavljenom oko članova njegove obitelji.

Podizanje optužnice protiv najbližeg suradnika bivšeg gradonačelnika Splita Ivice Puljka bio je razlog i što su mu programski partneri u Gradskom vijeću okrenuli leđa tvrdeći kako ponašanje Ivoševića nije prihvatljivo niti se može opravdati s obzirom na funkciju koju obnaša. Nedugo nakon toga Puljak, Ivošević i “drugi” zamjenik Antonio Kuzmanić podnijeli su ostavku na te pozicije.