Prema izvješću Irish Medical Journala i pisanju The Journala, 66-godišnji Irac završio je u bolnici nakon 10-minutnog seksa sa suprugom, jer je izgubio sjećanje na posljednja dva dana

Muškarac je nedugo nakon intimnog čina sa ženom pogledao u mobitel i ostao šokiran spoznajom da je propustio godišnjicu vlastitog vjenčanja.

Kada se ispričao supruzi, ona je ostala šokirana, jer su godišnjicu proslavili zajedno s obitelji. 66-godišnjak je potom počeo ispitivati kćer i suprugu o protekla dva dana, nakon čega je objema postalo jasno da nešto s njim nije u redu. Naime, muškarac je mogao sjetiti svega, osim posljednjih 48 sati.

Do brisanja pamćenja došlo je zbog seksom s njegovom suprugom.

Na Hitnoj su liječnici utvrditi da je patio od akutnog poremećaja pamćenja, prolazne globalne amnezije (TGA), a seks sa suprugom bio je okidač.

Liječnici nisu mogli identificirati druge neurološke simptome.

Inače takav poremećaj nije nepoznat, a obično je potaknut migrenama ili intenzivnim fizičkim naporom. Ponekad se, međutim, može pojaviti i kao posljedica previše hladne ili prevruće vode, emocionalnog stresa ili jake boli, a očito spolnim odnosom.

Muškarac je shvatio kako to nije prvi put da je izgubio sjećanje nakon seksa. Naime, isto mu se dogodilo prije otprilike sedam godina.