Vlasnici tvornica i sindikati navode u priopćenju kako se slažu da Rusiji treba uvesti neke sankcije, ali se protive zabrani uvoza ruskog plina, navodeći brigu o radnim mjestima

Vlasnici i sindikati u Njemačkoj udružili su snage kako bi se suprotstavili mogućoj zabrani uvoza ruskog plina, izrazivši brigu da bi to zaustavilo čitavu njemačku industriju.

Mnoge političke figure u Njemačkoj pozivaju na zabranu uvoza ruskog plina na razini cijele EU, nakon invazije te zemlje na Ukrajinu u veljači.

No, njemački poslodavci i sindikati objavili su u ponedjeljak da se protive takvom potezu, rekavši da bi to dovelo do gubitka radnih mjesta i zatvaranja tvornica u najvećem gospodarstvu Europske unije.

Iznenadni embargo na plin doveo bi do gubitka proizvodnje, zatvaranja, daljnje deindustrijalizacije i dugoročnog gubitka radnih mjesta u Njemačkoj“, rekli su Rainer Dulger, predsjednik grupe poslodavaca BDA, i Reiner Hoffmann, predsjednik Uprave Konfederacija sindikata DGB-a, u zajedničkom priopćenju u ponedjeljak.

Dodali su da, iako su sankcije EU potrebne za vršenje pritiska na Rusiju, one moraju minimizirati negativan utjecaj na one koji ih nameću.

Trenutno u niti jednom scenariju ne vidimo omanji negativni utjecaj na nas“, rekli su.