Jesu li kreatori emotikona “slučajno” zaboravili kako aplikacije za dopisivanje koriste i djeca, koja mogu vrlo lako dobiti krivi dojam o svijetu?

Baš kao što tehnologija pomoću koje komuniciramo stalno napreduje, tako napreduje i sve ono što uz nju ide. Pa tako, od nekad osnovnog izbora emotikona, danas ih imamo “na bacanje”, a sada će sve njihove ljubitelje obradovati i vijest da stiže čak 112 novih, među kojima ima i onih koji su u krajnju ruku bizarni.

Appleov IOS 15.4 sistem uvest će nove pogodnosti, a uz njih stižu i novi emotikoni. Već ovog proljeća imati ćemo priliku vidjeti trećinu njih, a o kojima je riječ objavila je stranica koja se istima bavi, Emojipedia.

Tu su i cvijet lotosa, gnijezdo s jajima i prazno, grah, tobogan, mjehurići, disko kugla, ali i rendgenski snimak. Ipak, onaj koji najviše mami pažnju, a zbog kojeg najvjerojatnije i čitate ovaj članak jest emotikon trudnog muškarca. Kako, zašto, čemu – u redakciji nam ni najmanje nije jasno.

Velika većina roditelja, kako bi “lakše” odgajali djecu, istima daje na korištenje mobitel, koji djeca onda koriste za dopisivanje s prijateljima. O “rodama” najčešće ni ne znaju kad krenu koristiti mobitele, a što će misliti kada vide trudne muškarce, možda bolje ni ne znati.

Netko će, kad tad, morati odgovoriti na određena pitanja.