Od davnina je poznata učinkovitost kupki. Kleopatra se kupala u medu i mlijeku, a stari Rimljani u raskošnim kupalištima znali bi provesti po cijeli dan.

I vaša kupaonica, kao nekada u davna vremena Kleoptrina, može postati mjesto gdje će teći med i mlijeko. Ovaj dodatak pobrinuti će se za ugodno opuštanje, ali i vašoj koži podariti mekoću i nježnost.

Recept za kupku s medom i mlijekom jednostavan je:

  • zagrijte 2 litre punomasnog mlijeka, u njemu otopite 1 šalicu meda, sve izlijte u vruću vodu za kupku i dobro razmutite rukama.

Ova kupka dobro će vam doći nakon napornog i teškog dana.

Rimljani su po cijeli dan provodili u velikim i raskošnim kupalištima

Tko želi, takav si luksuz može priuštiti i danas. No, stari Rimljani su uživali u Karakalinim termama pokraj Rima. Više od 2 000 posjetitelja moglo je birati između nekoliko različitih kupelji. Sveukupno je Rim imao više od 500 takvih skupnih kupališta.

Taj društveni i udobni užitak, pri kojem su se razmjenjivale novosti, u četvrtom je stoljeću pao u zaborav, a u srednjem vijeku ponono doživio procvat, pa opet nestao sa scene.

Zbog toga što su kupališta podjednako posjećivali i žene i muškarci vlasti su često morale intervenirati. Tijekom 20.-tog stoljeća kultura kupanja u javnim kupalištima doživjela je svoje uspone i padove.

No, danas si možemo priuštiti uživanje u vlastitoj kupki, točno onakvoj kakvoj želimo, a uz opuštajuću glazbu i svijeće otpustiti i stres.