Instagram je započeo s testiranjem značajke kojom pratitelji influencerima plaćaju mjesečnu naknadu za gledanje određenog sadržaja.

Instagram je u srijedu počeo s testiranjem svoje nove značajke Pretplate, prema kojoj kreatori sadržaja plaćenim pratiteljima mogu ponuditi pristup ekskluzivnom sadržaju, piše CNET.

Tijekom faze alfa testiranja 10 je influencera, koji uključuju košarkašicu Sedonu Princ i olimpijskog gimnastičara Jordana Chilesa, dobilo pristup novoj značajci prije njezina uvođenja u široku upotrebu.

Novitet znači da zvijezde na Instagramu svoj sadržaj mogu mjesečno naplaćivati u rasponu od 99 centi do 99 dolara.

To preplatnicima omogućuje gledanje ekskluzivnih priča s interaktivnim naljepnicama, anketama, isječcima iza kulisa i drugim sadržajem. Mogu dobiti i posebnu ljubičastu značku koja im pomaže da se istaknu među komentatorima.

S pretplatama na Instagram, kreatori sadržaja mogu razviti dublje veze sa svojim najangažiranijim sljedbenicima i povećati svoj stalni mjesečni prihod dajući pretplatnicima pristup ekskluzivnom sadržaju i pogodnostima, sve unutar iste platforme na kojoj već komuniciraju s njima“, izvijestili su iz tvrtke.

Prošlog mjeseca, šef Instagrama Adam Mosseri rekao je da će društvena aplikacija 2022. „preispitati što je Instagram“.

Meta je najavila da neće prikupljati naknade od kreatora koji koriste Facebook ili Instagram značajku pretplata do 2023.