Snimke razgovora iz ozvučenog službenog automobila kojim se vozio Bandić, došle su u posjed Jutarnjeg lista, a iste otkrivaju pozadinu Bandićevog koruptivnog “ludila”

Je li Bandić izgubio “busolu” ili je jednostavno bio takav, tajna je koju je odnio sa sobom u grob. U svakom slučaju jasno je kako je Bandić jedini provooptuženi koji “iz zemlje ne može”.

Milan Bandić, tadašnji gradonačelnik, bio je svjestan policijskih izvida, o čemu je razgovarao s  Ivanom Jurčićem, svojim drugim vozačem s kojim je razgovarao o privremenom izbacivanju Zdravka Krajine iz igre njegovog drugog vozača Zdravka Krajine i Denisa Mohenskog, poznatijeg kao “kralj Adventa”.

Ova dvojica ne smiju biti blizu, biti tamo, samo ovu godinu. Neka ne preskoče, ali neka ih nema tamo, neka ide preko nekog šestog, vašeg ili njihovog, nebitno,” rekao je Jurčić, a prenosi Jutarnji list.

To je jasno, ne smije ih biti nikak,” složio se Bandić, a Jurčić, očito dobro educiran o načinima korupcije nastavio: “Idealno bi bilo da pauziraju ovu godinu jer je ovo izborna godina. Ne može ni Zagi, ni oni.”

Razgovor je bio snimljen u srpnju prošle godine, a prije toga u ožujku Bandić je vodio razgovor s drugim vozačem Vladimirom Džajom, zabrinut jer se Krajina malo “zaigrao”.

Ja sam mu dao priliku da zaradi pare“, rekao je Bandić, a potom se razgovor prebacio na mane Krajine i Mohenskog i problemu jer se Krajina “uvalio sa svojom firmom”, a Deno ih “sve kontaminirao”. Bandić je dodao i kako se “zna kako se dijeli“.

Zdravka Krajinu je u ožujku 2020.-te Bandić kratko obavijestio: “Što smo ćapili, ćapnuli smo…

Dobro, imamo mi još love, imamo mi još 950 hiljada, vi imate…,” rekao je Krajina.

Vozač Krajina se Bandiću požalio kako imaju problem s kućicama koje je naručila Turistička zajednica,  a osoba koja je izvodila radove na toj lokaciji ispostavila je račun “njima” te su “oni” i platili 160.000 kuna, iako je dogovor bio da će Turistička zajednica njima platiti taj račun, ali nisu ništa platili.

Nisu ništa ni pitali, tako su pustili, moramo to vidjeti, ali neka još stoji dok ne bude u miru,”komentirao je Krajina. “To ćemo polako,”složio se Bandić. “Samo da se zna da smo mi taj dio platili,” rekao mu je Krajina.

Kako se problem nije riješio do rujna, Krajina se ponovno požalio Bandiću: “Moramo, šefe, vidjeti što ćemo, da otpišemo tih 160.000 Turističke ili što ćemo jer to je stvarno naša lova s računa kojom smo im tada izišli u susret kad je bila ona frka.”

Dobro, sve u redu,” smirivao ga je Bandić, a Krajina nastavio: “Naravno, kad smo to platili, onda su oni brzo zaboravili da smo to napravili za njih.”

To ste vi umjesto Turističke platili?” upitao je Bandić, a Krajina odgovorio: “Da, bio je dogovor da će Turistička to platiti nama, a na kraju mi smo platili, ali oni nisu platili nama.

To je dvadeset, dvadeset i dvije tisuće eura, nije to za bacit,” zaključio je Bandić, a Krajina se složio s njim:”Nije to virtualna lova..”

Da, da, to su naše pare,” zaključio je tadašnji gradonačelnik Bandić, a prenosi Jutarnji list.