Požar koji je zbog curenja plina iz podvodnog cjevovoda izbio na površini oceana zapadno od meksičkog poluotoka Yucatána, na društvenim mrežama prozvali su narančasto oko.

Požar je u Meksičkom zaljevu izazvao veliko zanimanje na društvenim mrežama jer je doslovno gorjelo more u kružnom obliku i narančastoj boji, te su ga zbog toga prozvali narančasto oko.

Iz meksičke državna naftne tvrtke Pemex objavili su kako je požar na površini oceana izbio zbog curenja plina iz podvodnog cjevovoda. Isti je doslovno nalikovao lavi koja izbija iz mora. Na sreću, požar je, prema informacijama iz Pemexa, ugašen, a gašenje je trajalo punih pet sati. Inače, požar koji je izbio nedaleko jedne njihove platforme radnici bušotine su kontrolirali dušikom.

Uzroci požara još uvijek nisu poznati, no iz tvrke Pemex najavili su kako će to istražiti. Što je točno gorjelo na površini mora nije jasno jer je Angel Carrizales, čelnik Agencije za sigurnost, energiju i zaštitu okoliša Sjedinjenih Meksičkih Država na Twitteru napisao kako spomenuti incident nije izazvao “bilo kakvo curenje”.