Cijepljenje Covid-busom počinje danas na području Virovitičko-podravske županije, a ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak bit će na promociji novog načina cijepljenja ujutro u mjestima Stari Gradac i Otrovanec. 

Novi načina cijepljenja putem Covid-busa u Virovitičko-podravskoj županiji provodit će se od 14. do 18 lipnja, doznaje se u nedjelju iz Vlade RH. U ponedjeljak, 14. lipnja,  cijepljenje će se provoditi u šest mjesta te županije: Stari Gradac, Otrovanec, Velika Črešnjevica, Turnašica, Špišić Bukovica i Bušetina.

Inovacija u cijepljenju stanovništva dogovorena je ovaj tjedan na sastanku premijera Andreja Plenkovića i članova Vlade s novoizabranim županima u Zagrebu.

Covid-busevi će po unaprijed dogovorenom redu, obilaziti područja županija i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima, od kojih neka nemaju nikakve zdravstvene ustanove na svom području. 

Ministar Beroš izjavio je nakon tog sastanka da će se orijentirati prema ruralnim područjima, a ideja je da se stanovnicima manjih naselja izađe u susret za cijepljenje i dođe ‘do kućnog praga’. “Želimo poslati poruku da je Hrvatska sigurna turistička destinacija,” naglasio je Beroš.