Kroz EU projekt „Svi za Lećevicu – zaželi” danas je započelo s radom 15 gerontodomaćica na zadovoljstvo i svojih korisnika.

Gerontodomaćice koje su danas započele s radom biti će zaposlene narednih 12 mjeseci zahvaljujući projetku „SVI ZA LEĆEVICU – ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza II“. Navedeni Ugovor potpisan je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u veljači, a ukupna njegova vrijednost iznosi 1.392.989,69 kuna.

Cilj Projekta je povećati zapošljivost teže zapošljivih žena uz povećanje razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Općine Lećevica. 15 žena koje će skrbiti za devedeset starijih i nemoćnih osoba na području Općine dobiti će i edukaciju za gerontodomaćice, a cijeli projekt će narednih 15 mjeseci koordinirati dva službenika zaposlena na pozicijama koordinatora Projekta.

Detaljnije o uručenim ugovorima i njihovu značaju za lokalne zajednice, općine i gradove na području Splitsko- dalmatinske županije moguće je pročitati na službenim stranicama Europskog socijalnog fonda, http://www.esf.hr/dodijeljeni-ugovori-u-vrijednosti-vise-od-478-milijuna-kuna-u-sklopu-programa-zazeli-u-splitu/

Inače, Projekt je sufinancirala  u 100%-tnom iznosu EU iz Europskog socijalnog fonda.