I dok se trudimo priviknuti novom normalnom, a težimo vraćanju na staro, u TZG Sinj se ne predaju, gledaju naprijed čekajući strpljivo nova vremena i nove turiste.

I upravo stoga nastao je i video koji vodi ususret Uskrsu.

Uz prekrasne video razglednice grada s brojnih prepoznatljivih lokacija – crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, utvrde Kamičak, Gradskog parka, tvrđave Grad, sinjska Turistička zajednica ovim je uratkom Turistička zajednica poslala virtualnu poruku zajedništva i nade uz tradicijske vrijednosti koje se u ovom kraju još uvijek čuvaju.

Link za video: https://fb.watch/4DRCHJDaEX/

‘Iako smo, nažalost, silom (ne)prilika i ove godine u nemogućnosti organizirati naš tradicionalni uskrsni doručak na otvorenom, u suradnji s vrijednim članovima KUD-a Cetina i Udruge za očuvanje baštine cetinskoga kraja pripremili smo izvanredne video i foto materijale, kao i uprizorenje pripreme tradicionalnih uskrsnih jela. Nesebičnost naših domaćina, obitelji Milardović, omogućila nam je da u jedinstvenom izvornom ambijentu pripremimo neka od najpopularnijih blagdanskih jela te ih prezentiramo online. Tako će nas i ovaj djelić našeg nasljeđa povezati usprkos udaljenosti. Poznat po iznimnim i jedinstvenim kulinarskim specijalitetima, alkarski grad se ponosi ponudom blagdanskih jela u kojima ničiji stol ne oskudijeva. Od tradicionalne janjetine i zelja na Veliki četvrtak, do bakalara, cetinske pastrve, rakova i žaba na post Velikoga petka, kada i ‘vino ide u krv’. Prigodno pripremljena jela za Uskrs obvezno su se nosila u župnu crkvu na blagoslov, kako bismo ih ujutro s obitelji blagovali’, ispričala je Monika Vrgoč, direktoricaTurističke zajednice Grada Sinja.