Donedavno smo se divili besprijekorno uređenom okolišu i vrtovima u zemljama poput Engleske, a danas su i naši vlasnici kuća shvatili važnost lijepo i profesionalno uređene okućnice, o čemu svjedoče stručnjaci iz tvrtke Vaš vrt iz Splita

Započelo je s uređenjem zelenih površina u gradovima, besprijekorno projektiranih parkova, okoliša poznatih hotela, a onda su i vlasnici kuća, posebice onih za iznajmljivanje turistima shvatili važnost profesionalno uređene okućnice.

Boravak u lijepo uređenom okolišu povećava razinu serotonina, hormona za sreću i smanjuje stres. Upravo stoga, otvorene prostore vole svi. A uređenjem vrta i okućnice stvoriti ćete svoju vlastitu mini oazu, koja je posebice važna ukoliko se bavite turizmom. I iako se vlasnici apartmana uglavnom trude pokazati fotografije moderno uređenog interijera, eksterijer je za goste koji traže smještaj izuzetno važan. Naime, koliko god se to činilo besmislenim mnogi traže smještaj u kojem će uživati u okolišu iz kojega će na svoj Instagram staviti svoje fotografije s nezaboravnom pozadinom.

Vrijeme za potražiti stručnjaka

O uređenju okoliša treba razmišljati na duge staze. A upravo to je razlog da potražimo pomoć profesionalca. Najpoznatiji u Splitu stručnjaci su iz poduzeća “Vaš vrt”. S generacije na generaciju i ovo uspješno poduzeće danas vode dva brata Mužinić. Svaki od njih ima svoj dio posla, koji besprijekorno obavlja.

Poduzeće Vaš vrt bavi se krajobraznom arhitekturom, koje uključuje projektiranje. Naime, od želje, ideje do završne izvedbe postoji proces koji treba isprojektirati, među koji spada oblik i pozicija površine, orjentacija, klimatološka lokacija i slični detalji koji će utjecati na          uređenje površine.

Poruka stručnog tima iz Vašeg vrta je: “Uredite svoj okoliš. Podignite razinu i kvalitetu življenja u hortikulturnom okruženju koje nadahnjuje. Približite se prirodi kroz svijet biljaka koji stvaramo oko vas.” 

A okoliš u kojem uživamo nakon što su ga uredile stručne ruke profesionalaca iz poduzeća Vaš vrt ostavlja doslovno bez daha.

Da bi imali najbolje biljke braća Mužinić odlučili su uzgajati vlastito bilje. Upravo stoga, u Duilovu je njihov rasadnik čije biljke koriste prilikom hortikulturnog uređenja. No, rasadnik je otvoren i za kupce koji osim u kupovini uživaju u bojama i ljepoti cvijeća.