Ono što je sigurno važno pitanje u doba kada vlada koronavirus je što je to hitan slučaj, kada je u pitanju bol zuba

S obzirom na odluku Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, ordinacija SI DENTAL u Kaštel Starom se odlučila za privremeni prekid redovnog rada kako bi se rizik od širenja zaraze koronavirusom (COVID 19) smanjio na minimum.
Međutim, mi smo i dalje tu za Vas. Naši doktori su dostupni za sve HITNE SLUČAJEVE!

Što podrazumijeva HITAN SLUČAJ?

1. produljeno krvarenje nakon ekstrakcije zuba (normalno je da nakon vađenja zuba na tom području dođe do krvarenja, a zatim i stvaranja ugruška, obično unutar nekoliko minuta; smatra se kako nije normalno ako krvarenje ne prestaje, ako ne dođe do stvaranja ugruška ili ukoliko ono traje duže od 8h

2. komplicirana trauma zuba – ozljede zuba prepoznaju se po odlomljenim dijelovima zuba; ako nakon traume primijetite pomak zuba uz prisutno krvarenje odmah nas kontaktirajte; uspješnost terapije i te kako ovisi o vremenu proteklom od same traume do intervencije doktora dentalne medicine

3. izrazito jaka zubobolja – oštra, probadajuća bol koja se javlja spontano i ne prestaje nakon primjene analgetika indikacija je za posjet doktoru dentalne medicine. Najvjerojatnije je riječ o karijesu koji je zahvatio zubnu pulpu – živac

4. otok/infekcija (uslijed neliječenog karijesa ili pulpitisa – upale živca simptomi se mogu pogoršati i dovesti do lokaliziranog otoka što zahtijeva hitnu intervenciju. U slučaju postojanja sistemskih simptoma i difuznog otoka potrebno je ordinirati antibiotik.

Što učiniti ako imate jedno od navedenih stanja?

Nazovite nas na broj mobitela 095 2444 777! Naši doktori će odmah odrediti hitnost Vašeg stanja, te Vam sukladno tome dati termin. Svakako Vam savjetujemo da se naoružate strpljenjem. S obzirom da se i hitnoj dentalnoj ambulanti radi prema protokolu, a to znači isključivo u zaštitnoj opremi, nakon svakog pacijenta ordinaciju je potrebno detaljno dezinficirati i prozračiti zbog čega razmak između naručenih pacijenata treba biti oko sat vremena.

Također Vas molimo da, ukoliko imate bilo kakve simptome COVID-19 (povišena temperatura, kašalj, kihanje…) ne dolazite kod doktora dentalne medicine u cilju sprječavanja pandemije.
U međuvremenu nas pratite na društvenim mrežama gdje ćemo Vam zabavnim i edukativnim videima pružiti sve potrebne informacije o tome kako pobijediti virus! 

Video: SI DENTAL
Video: SI DENTAL
VIDEO: SI DENTAL

Vaš SI DENTAL