Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s Klubom Gastronaut organizira od 19. do 21. veljače besplatnu edukaciju za kuhare ugostiteljskih objekata s područja Karlovca.

Radi se o restoranima koju su uključeni u projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Karlovac (IQM Karlovac), ali i onima koji se planiraju priključiti projektu.

Cilj edukacije je razmjena znanja i iskustava o lokalnim proizvodima i receptima kako bi zajedničkim snagama pozicionirali Karlovac kao kvalitetnu gastro destinaciju. Edukacija će ujedno biti podloga za gastro evente koji će se realizirati ove godine prema novom konceptu.

Foto: TZ Karlovac

Kulinarske radionice vodit će Ivana Vukmanić, promotorica lokalne i kreativne karlovačke kuhinje, pobjednica 3. Kupa kuhara, suvlasnica restorana DP i Mrežnička kuća iz Donjeg Zvečaja, i Saša Bešlić, Master Cherf s licencom World Association od Cherf Societes. Radionice će se održati u Trgovačko ugostiteljskoj školi u Karlovcu.

Neke od tema koje će biti obrađene na edukaciji su samonikle gljive, kuhanje jela od gljiva, te pivo, odnosno upotreba piva u pripremi jela. Kuhari karlovačkih restorana će proširiti svoja znanja o ovim karlovačkih gastronomskim temama, a neka jela koja će pripremati na radionici su: namaz od gljiva, rižot s gljivama, smuđ u pivskom tijestu, pivska juha, domaći rezanci u umaku od piva…

Foto: TZ Karlovac

Ovom prilikom direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić izjavila je: „S nestrpljenjem i veseljem očekujemo novitete koji će se nakon ove inspirative radionice pojaviti na karlovačkoj gastro sceni u našim restoranima. Vjerujemo da će karlovačka gastronomija, oplemenjena novim znanjima i iskustvom kuhara, privući pažnju još većeg broja putnika namjernika, te ljubitelja dobre i kvalitetne gastro ponude jer u tom pogledu Karlovac zaista ima što ponuditii.“ 

U petak, 21. veljače 2020. u 15.30 sati u prostoru Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac (Radićeva 8), biti će održana press konferencija na kojoj će voditelji i sudionici edukacije davati izjave, te podijeliti svoja iskustva i dojmove s radionica.