Zubne su krunice najčešće korišteni protetski nadomjestak zuba u dentalnoj medicini, te se koriste kada su jedan ili više zubi pretrpjeli teška oštećenja uslijed karijesa, traume, te ako zubi nedostaju ili su estetski neprihvatljivi. Koristite se i na prirodnim zubima ili na ugrađenim dentalnim implantatima.

Uslijed gubitka ili oštećenja zuba ili zub, zubni niz je prekinut. Osim što to može imati ozbiljne posljedice po pitanju oralnog zdravlja, kako funkcijski tako i estetski, gubitak zuba ili zubi može imati i psihičke posljedice. Pacijenti kojima nedostaje jedan zub ili više zubi manje se smiju, postaju nesigurni i često su neraspoloženi.

Cirkon-keramičke krunice trenutno su najbolji i najkvalitetniji materijal za izradu krunica i mostova.

Foto: SI DENTAL

Izrađuju se s CAD-CAM strojem, što omogućava izvrstan dosjed na brušeni zub ili na dentalni implantat. Izvrstan dosjed je bitan kako se dugoročno ne bi razvio karijes ispod krunice.

Ove vrsta krunica su iznimno čvrste i mogu se koristiti u bilo kojoj regiji usne šupljine, te imaju izvrsne estetske karakteristike. Može ih se koristiti na brušenim zubima i dentalnim implantatima. Biokompatibilne su, organizam ih brzo prihvaća, te imaju hipoalergijska svojstva.

Foto SI DENTAL

Estetika koja se odlikuje prirodnom bojom, oblikom i svjetlosnom propusnosti samo je jedna od prednosti bezmetalne keramike, uz to možemo navesti i manju iritaciju gingive, te s njom za pacijenta ne postoji rizik od pojavljivanja tamnog ruba krunice koja se s vremenom javlja kod metal-keramike zbog povlačenja desni, što je za pacijenta jako bitno.

Foto: SI DENTAL

Bezmetalna keramika ima i izvrsnu čvrstoću i visoku otpornost na lom pa je vrlo zahvalna za rad i s pacijentima koji imaju najteže probleme u usnoj šupljini. Preciznost rubnog zatvaranja i kompjuterska preciznost izrade još su neke prednosti, ali ne manje bitne od ostalih.

Foto: SI DENTAL